Завршени радови на новој спортској дворани

Новом спортском двораном у центру града, на мјесту некадашњег Шопинг центра, управљаће Спортски центар „Борик“, а нова дворана би требало да пружи простор за тренирање многобројним бањалучким спортским клубовима. На наредној сједници Скупштине града која ће бити одржана 6. фебруара, пред одборницима ће се наћи и приједлог одлуке о преносу права управљања, коришћења и одржавања нове спортске дворане у Јеврејској улици на ЈУ Спортски центар „Борик“.

Новоизграђена спортска хала у простору некадашњем Шопинг центрa прва је спортска дворана изграђена у Бањој Луци након више од четири деценије изузимајући школске и студентске дворане. На око 1.800 квадратних метара спортисти ће добити савремени објекат намијењен за тренирање, али и одригравање такмичарских и пријатељских утакмица са свом потребном инфраструктром, уређеним свлачионицама и телескопским трибинама.

Спортисти који се баве дворанским спортовима, углавном је ријеч о кошарци, рукомету и одбојци, добиће нове термине за тренирање чиме ће у великој мјери бити растерећене дворане Борик и Обилићево.

– Грађевински радови у новој дворани су завршени, a прије уласка спортиста у дворану слиједи нам технички пријем и издавање употребне дозволе за што смо већ поднијели захтјев. Да би дворана била у функцији потребно је набавити још спортске реквизите и опрему (голови, кошеви и слично). Још увијек чекамо исход покренуте јавне набавке и надамо се да ћемо ускоро имати потпуно опремљену дворану у коју ће се спортисти уселили и почети са тренажним процесом и одигравањем утакмица – рекао је начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар.

У изградњу спортске дворане уложено је 1,2 милиона КМ.