Завршава се дом у Крминама, планирана обнова још четири

Новоизграђени друштвени дом у Крминама биће у потпуности завршен и опремљен током ове године, кад ће бити и предан на употребу мјештанима.

Објекат новог дома, као прва фаза, саграђен је прошле године, за шта је Град издвојио 75.000 КМ.

Другом фазом, за коју је у току тендер за извођача посла процијењене вриједности око 150.000 КМ, предвиђен је завршетак радова како би објекат био стављен на располагање мјештанима тог краја. Како су прецизирали из Одјељења за комуналне послове, ријеч је грађевинско-занатским радовима, хидроинсталатерским, термо-техничким, елктроинсталационим радовима у објекту, а вањским уређењем предвиђени су радови на изградњи приступне саобраћајнице са паркингом и пјешачким површинама.

Простор друштвеног дома сачињен је од улазног хола из којег се приступа простору вишенамјенске сале, толетима и котловници, као и степеништу за спрат. На спрату су пројектоване двије канцеларије.

Дио објекта предвиђен је као пословни простор (продавница или садржај сличне намјене) са засебним улазом.

Истовремено са тендером за Крмине, расписана је јавна набавка за израду пројеката санације и реконструкције друштвених домова у Мишином Хану, Рекавицама, Пискавици и  Залужанима.

У оквиру обнове друштвених домова и оживљавања друштвених садржаја у руралним срединама, прошле године је и у Љубачеву изграђен потпуно нови објекат, док су обновљени односно завршени објекти домова у Верићима, Драгочају и Дебељацима.