Доставите приједлоге инвестиционих пројеката

Градска управа позива заинтересоване грађане, привреднике, организације цивилног друштва и институције, да доставе приједлоге инвестиционих пројеката који би били разматрани приликом израде Плана капиталних инвестиција Града Бања Лука у периоду од 2021. до 2023. године.

Из Одјељења за локални економски развој и стратешко планирање кажу да је Град приступио процесу израде Плана капиталних инвестиција у периоду од 2021. до 2023. године, као основном документу за планирање капиталних издатака у градском буџету, а који уједно представља и основ за њихово кандидовање према другим доступним изворима финансирања.

-Капиталне инвестиције, у смислу овог Плана, су инвестиције вриједности од 100.000 КМ и више. Овим Планом, усаглашеним са стратешким документима Града, одређују се главне смјернице инвестиционог развоја града у периоду од 2021. до 2023. године – истичу из одјељења.

Додају да је циљ израде Плана – успостављање равнотеже између текућег одржавања и постојеће пословне и комуналне инфраструктуре, те нових инвестиција на подручју града.

Рок за достављање образаца за инвестиционе пројекте је 20. новембар 2020. године.

Попуњени обрасци могу се доставити путем електронске поште на адресу: razvoj@banjaluka.rs.ba или предати у канцеларију број 16 Градске управе Града Бања Лука (Трг српских владара број 1, 78 000 Бања Лука) сваког радног дана од 08.00 до 15.00 часова, са назнаком: Одјељење за локални економски развој и стратешко планирање „за План капиталних инвестиција“.

Образац и пратећу документацију можете преузети овдје.