Дограђују вртић у Лазареву, смјештај за још 170 малишана

У оквиру инвестиционог циклуса „Бања Лука се гради“, данас је почела доградња новог дијела вртића „Kолибри“ у Лазареву, вриједна више од 500.000 KМ. Захваљујући овом пројекту, биће обезбијеђен смјештај за још 170 малишана из овог насеља и знатно скраћене листе чекања за пријем дјеце у „Колибри“. Градоначелник Игор Радојичић, прецизирао је да ће ове године бити бити изведена прва фаза радова, за коју је из градског буџета обезбјеђено 550.000 KМ.

– За овај новац, биће изведени грађевински радови, а у другој фази, догодине, објекат ће бити потпуности завршен, опремљен и стављен у функцију – казао је Радојичић и додао да је процијењена вриједност друге фазе радова око милион КМ.

Према пројекту, планирани објекат новог вртића у Лазареву биће површине око 1.150 квадратних метара. Постојећи вртић „Kолибри“, његов јужни дио – са два тракта по четири јединице – изграђен је 2013. године. У настојању Града да обезбиједи предшколско васпитање што већем броју дјеце, током прошле године отворени су нови вртићи у Росуљама и Обилићеву, а недавно је  проширен и стављен у функцију вртић „Бубамара“ у Обилићеву. За ову годину, у плану је и реконструкција вртића “Јежева кућица“, те отварање мањег вртића на Старчевици.

– Kада се узме у обзир оно што смо до сада урадили на изградњи нових вртића у граду, наш план је да до краја овог мандата обезбиједимо укупно до 400 нових мјеста у вртићима – рекао је Радојичић.

Директорица Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Kуртиновић, казала је да тренутно имају више од 300 захтјева за пријем у вртић „Kолибри“.

– Пресрећни смо што се покреће доградња новог дијела овог вртића јер у њему би било смјештено девет група малишана, односно око 170 малишана, што је велика ствар за овај дио града – навела је она.

На основу проведене јавне набавке, посао доградње овог вртића повјерен је предузећу „Универзал БС“.