Догодине градска стратегија о развоју туризма

Град Бања Лука ће догодине припремити Стратегију развоја туризма за период од пет идућих година, у настојању да побољша туристичку статистику и креира атрактиван туристички садржај за посјетиоце из региона.

Невен Станић начелник Одјељења за културу, туризам и социјалну политику, истиче да статистички подаци из године у годину показују значајан пораст долазака и ноћења у Бањој Луци.

  • На ово повећање утицала су бројна дешавања у граду на Врбасу, која су организована у оквиру „Прољећа у Бањалуци“, „Љета на Врбасу“ и других манифестације из календара туристичких и културних манифестација – истиче Станић.

Град Бања Лука је почетком новембра 2018. године, добио статус туристичког мјеста.

То признање донијело је многе погодности, a једна од њих је повећање боравишне таксе за 0,50 КМ, што укупно износи 2,50 КМ. Уједно је испуњен услов за повећање паушалног износа боравишне таксе.

– У току је припрема приједлога измјене висине паушалног износа боравишне таксе, који се одређује у распону од 30 до 50 КМ за сваки кревет на годишњем нивоу – рекао је он.

Ресорно одјељење ће и у 2020. години расписати јавни позив за пријаву пројеката за развој туризма, а у плану је и међународна конференција о развоју туризма.

 Фотографија са конкурса ″Јесен у Бањој Луци″

Фотографија са конкурса ″Јесен у Бањој Луци″