Добар темпо радова у Пријечанима, клизиште највећи проблем

Изградња саобраћајнице за Пријечане и санација великог клизишта у близини пута, вриједна 1,2 милиона KМ, интензивирана је ових дана, у настојању да се искористе повољне временске прлике како би што већи дио пoсла био обављен до зиме.

У овој фази радова, грађевинци су фокусирани на рјешавање највећег изазова овог пројекта – клизишта у дужини од око 200 метара, које је покренуто још прије неколико година. Према подацима Одјељења за саобраћај и путеве,  у оквиру санације клизишта, тренутно се ради на изради „темељне ножице од каменог материјала за израду гамбионске конструкције која ће представљати подлогу за израду саобраћајнице“.

  • Кад се ријеши проблем са клитиштем, биће створени услови за даљу изградњу саобраћајнице према Пријечанима. Да подсјетим, ради се о веома озбиљном клизишту,  дужине око 200 метара које је оштетило саобраћајницу и представљало сталну пријетњу да прекине саобраћајну комуникацију према Пријечанима – истиче Славиша Сандић, начелник Одјељења за саобраћај и путеве.

Према пројекту, уз нову саобраћајницу, гради се канализација, пјешачке стазе, јавна расвјета и аутобуско стајалиште. У овогодишњој фази радова, биће санирано клизиште и изграђено нових 500 метара пута, након што је прошле године изграђен један километар овог пута на потезу од болнице у Трапистима до „Ловачког бара“.

Вриједност санације клизишта и изградње пута износи 1,2 милиона KМ. Радови, који су отворени половином прошлог мјесеца, требало би да буду завршени у року од 200 дана.