Дворана на Старчевици ускоро „под кровом“

Градња нове спортске дворане на Старчевици уз Основну школу „Бранко Радичевић“ одвија се одличним темпом и објекат би ускоро требало да буде стављен „под кров“.

Када је ријеч о радовима на објекту, према подацима Одјељења за комуналне послове – тренутно се одвијају завршни радови на постављању кровне конструкције и упоредо с тим малтерише објекат. Ових дана, изграђен је и паркинг будуће спортске дворане.

Овај пројекат, вриједан 950.000 КМ, требало би да буде окончан на јесен, чиме ће ученици ове школе имати боље услове за одвијање часова физичког васпитања, а у расположивим терминима дворана ће бити доступна за спортисте и клубове.

Радови су почели половином априла, а изводи их конзорцијум којег чине четири фирме, на челу са „Прогресградњом“. Прошле године, школа „Бранко Радичевић“ је проширена, тако да ученици више не морају наставу похађати у три смјене, као што је раније био случај.

Упоредо са Старчевицом, на јесен је планиран почетак градње још једне нове спортске дворане, и то уз школу „Свети Сава“ на Лаушу.

Тиме би Бања Лука у размаку од само пар година добила трећу, нову спортску дворану, након што је већ изграђена нова дворана на мјесту некадашњег „Шопинг центра“.

Изградњом ових објеката биће трајно ријешен вишегодишњи проблем са обезбјеђивањем адекватаних објеката за тренинге наших спортских колектива.