Дајакаши извадили канте за отпатке из Врбаса

Чланови бањалучког „Дајак клуба“ извадили су недавно из корита ријеке Врбас 15 бетонских канти за отпатке, које су несавјесни појединци бацили у ријеку.

  • Сваког дана смо на Врбасу и сваку неправилност коју уочимо настојимо да ријешимо. Овај пут смо се организовали да повадимо канте из Врбаса, јер је наш основни циљ чиста ријека и њене обале – кажу у „Дајак клубу“.

Са друге стране, у Одјељењу за комуналне послове поздрављају ову акцију бањалучких дајакаша и још једном апелују на све суграђане да чувају комуналну опрему.

  • Комунална опрема у граду је заједничко добро и дужни смо да је чувамо. Бацање канти у Врбас из чисте обијести је непримјерено дјело и за сваку осуду. Уз то што су извадили канте из Врбаса, дајакаши су их касније очистили и дезинфиковали. Канте које су исправне и неоштећене вратили смо у употребу на мјестима гдје је то потребно. Канте су постављене у насељу Старчевица, на дјечијем игралишту у Улици Симе Миљуша и на шеталишту од Ребровачког моста према Делти – закључили су из Одјељења за комуналне послове.