Дани франкофоније од 19. до 29. марта

Француски институт у Босни и Херцеговини, у сарадњи са Народном и универзитетском библиотеком Републике Српске, организоваће низ догађаја поводом прославе Међународног дана франкофоније. И ове године програм Дана франкофоније је разноврстан – ту су пројекције филмова, приредбе, изложбе, књижевне вечери, гастрономски сусрет – манифестација Укус Француске, као и већ традиционално такмичење у француском диктату.

Сви догађаји биће одржани у Народној и универзитетској библиотеци и на сва дешавања је улаз слободан.

Поред наведеног, ту су и радионице француског језика за ученике бањалучких школа и вртића и за пензионере, стручна предавања, као и такмичење у француском језику за ученике основних и средњих школа у Републици Српској за које је прва награда путовање у Француску.

Детаљније информације, можете потражити на интернет или фејсбук страници Француског института у БиХ www.institutfrancais.ba

Подсјећамо, земље чланице Међународне организације франкофоније су 1988. године изабрале 20. март као Међунардони дан франкофоније и од тада 250 милиона франкофона широм свијета, у преко 80 земаља са свих пет континената слави свој заједнички језик. Босна и Херцеговина се прикључила овој великој заједници 2005. године.