„Грађанска патрола“: Краду и градско зеленило

Путем апликације „Грађанска патрола“, протекле седмице градским службама пријављено је непрописно одлагање отпада на више локација широм града.

Према подацим са апликације, непрописно одлагање отпада грађани су уочили и пријавили надлежним на више локација – у улицама Ђорђа Јоветића, Војислава Ђеде Кецмановића, Гундулићевој и Светозара Ћоровића, те на шеталишту између Ребровачког и моста Венеција. По пријему пријава, издат је налог „Чистоћи“ да уклони отпад како не би долазило до стварања дивљих депонија.

Поред тога, у Улици Драгише Васића пријављена је, између осталог, и крађа јавног зеленила. Градска управа и овим путем апелује на све суграђане да чувају градско зеленило као заједничко добро, а да овакве случајеве пријаве Одјељењу за комуналне послове или Комуналној полицији.

Грађани су, између осталог, уочили и пријавили зачепљен канализацион шахт у Његошевој улици, а, по пријему пријаве, „Вовододу“ је наложено да ријеши овај проблем. Путем „Грађанске патроле“, грађани су поставили и питање у вези са уклањањем справа са дјечијег игралишта на Кастелу, на што су из Одјељења за комуналне послове истакили да су справе оштећене и да ће бити поправљене и враћене на исту локацију.