Град Бања Лука награђује најбоље ученике

Традиционално, сваке године о Светосављу, Град Бања Лука додјељује награде најбољим ученицима бањалучких основних и средњих школа.

Наставничка вијећа основних и средњих школа, предлажу по једног ученика за Светосавску награду која представља признање ученицима за њихов цјелокупан рад у школи: учење, владање, волонтирање, рад у секцијама, успјеси на такмичењима, хуманост и сл.

За школску 2018/19. годину, школе су доставиле приједлоге, а Одјељење за образовање, здравство, омладину и спорт организује уручење награда.

За ученике 29 основних школа, планирано је да уручење награда буде обављено 24. јануара са почетком у 13 часова у Банском двору, а дан касније и за ученике 17 средњих школа, са почетком у 11 часова, такође у Банском двору.

Ученици основних школа добиће новчану награду од 150 КМ, те ДВД и књигу под називом „Бојење времена“, аутора Саше Гашића, као и ЦД „Српски просвјетитељи“, који је припремила СПКД „Просвјета“.

За ученике средњих школа, припремљена је новчана награда од 200 КМ, те књига под називом „Одсјај духа“, аутора Тихомира Левајца и ЦД „Српски просвјетитељи“.

Светосавски бал

Културно умјетничко друштво „Свети Сава“ организоваће четврти Светосавски бал, који ће бити одржан 24. јануара, са почетком у 19 часова, у концертној дворани Банског двора.

-Ове године поред нашег културно-умјетничког друштва, учествоваће КУД „Чајавец“, КУД „Пискавица“, КУД „Пелагић“ и АНИП „Веселин Маслеша“. Уз културно-умјетничка друштва, на овогодишњем Светосавском балу наступиће и „Паладио стринг квартет”, „Оне три“, Марко Цвијић, Бојан Чикић, Борко Милошевић, Горан Ћетојевић, уз пратњу Народног оркестра КУД „Свети Сава“. Грађани који желе присуствовати Светосавском балу могу преузети позивнице на портирници Банског двора, уз напомену да сви гости морају бити пригодно обучени – кажу у КУД „Свети Сава“.

Град Бања Лука је подржао ову манифестацију.