Градоначелник посјетио „Фитнес фест“

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, појстио је данас „Фитнес фест“ који се по први пут одржава у нашем граду. Он је рекао новинарима да једна оваква манифестација сигурно има своје мјесто у граду и изразио наду да ће постати традиционална.

– Овдје желимо да представимо здрав начин живота, здраву исхрану и све што иде уз то, јер нам је то итекако потребно због тога што у савременом начину живота имамо много стреса, нездраве исхране и слично. Чини ми се да су и наши суграђани све више окренути здравом начину живота и тражењу могућности да се дође до здраве хране – казао је Радојичић.

Један од организатора „Фитнес феста“ Срећко Станишић, изјавио је да је данас посљедњи дан „Фитнес феста“, односно сајамски дио.

– Одзив грађана на „Фитнес фест“ је јако добар, имали смо преко хиљаду учесника. Фестивал је био намијењен свим старосним категоријама, а сви који су се дружили са нама у протеклих седам дана, имали су прилику да стекну одређена знања када су у питању вјежбање и физичка активност. Наш циљ је да ово прерасте у регионалну манифестацију гдје ћемо окупити наше пријатеље из свих земаља региона – истакао је Станишић.

Први “Фитнес фест“ у нашем граду организовао је Центар за здравље и рекреацију „Мр. Хепинес“ из Бање Луке. Пројекат је подржао Град Бања Лука у оквиру манифестације „Прољеће у Бањалуци“, a реализован је уз подршку Факултета физичког васпитања и спорта и Завода за медицину рада и спортa. Манифестацију чине три садржајна дијела, и то: Фестивал физичке активности (од  27. маја до 2. јуна), Фитнес сајам (1. јуна) и Фитнес конференција (од 1. до 2. јуна).