Више од 30.000 посјетилаца на новогодишњим концертима

Више од 30.000 Бањалучана и туриста из земаља региона присуствовало је новогодишњим концертима који су организовани на Тргу Крајине, указују прве процјене из бањалучке Полицијске управе.

 

Према процјенама надлежних из ПУ Бања Лука, највећи број грађана окупио се у новогодишњој ноћи, кад је на Тргу било око 20.000 посјетилаца, и то међу њима велики број страних гостију, домантно словеначких туриста. По први пут, ове године је забиљежен велики број групних туристичких посјета из Словеније, што се, између осталог, приписује снажној маркетиншкој кампањи уочи Нове године која се била посебно усмјерена према овој држави.

Велики број посјетилаца који су током тродневне прославе уживали уз музику Иване Петерс, Сергеја Ћетковића, Николе Роквића, Лексингтон бенда, Џенана Лончаревића и Тонија Цетинског, показао је да је Бања Лука направила квалитетан искорак у организацији прославе новогодишњих празника, те да је након овог дочека, сигурно постала један од препознатљивих градова у региону и туристичких одредишта у која људи радо долазе.

Из градске Tуристичке организације наглашавају да су сви смјештајни капацитети у граду били попуњени и да се тражила соба више током празника. По први пут, пребукираност капацитета је била толика да надлежни из ТОБЛ-а свједоче да су уочи саме новогодишње ноћи били затрпани молбама туристима који су дошли без заказаног смјештаја.

Дежурне градске службе су такође радиле, а из Одсјека за послове цивилне заштите истичу да током прославе није забиљежен ниједан инцидент и да је све прошло у најбољем реду и миру. Регистровани су само спорадични мањи инциденти као што су бацање петарди и паљење контејнера. Комунални полицајци су били активни, а забиљежене су 183 контроле током празника. Дежурни љекари у Служба хитне медицинске помоћи су током три дана празновања прегледали укупно 453 пацијента, од чега су 85 биле кућне посјете.