Велико интересовање за доставу лијекова: Ускоро исти систем и за сеоска подручја

Достава лијекова за особе старије од 65 година изазвала је велико интересовање наших, старијих суграђана којима је ово једини начин да дођу до пријеко потребне терапије.

-У почетку, било је мањих проблема у комуникацији, пошто је ријеч о доста комплексном систему, али достава је од данас у пуној функцији и грађанима се несметано достављају лијекови. Овим путем, позивамо све наше старије суграђане, којима су потребни лијекови да остану у својим кућама и да искористе ову могућност. Довољно је само да позову свог породичног љекара, односно амбуланту породичне медицине у којој су регистровани, наруче лијекове, и они ће им идући дан бити испоручени на њихову адресу – казали су у Дому здравља Бања Лука.

Право на наручивање лијекова путем овог систем имају искључиво особе старије од 65 година. За сада, систем покрива урбано подручје Бање Луке, с тим да ће ових дана, по идентичном принципу, бити омогућена достава и за сеоска подручја. Корисници система биће о томе накнадно обавијештени.

Лијекови се испоручују из: „Моје апотеке“, „Црвене апотеке“, „Б фарма“ и „Анафарма“.

Достава лијекова одвија се у оквиру акције „Нисте сами“, покренутој након што је уведена забрана кретања за особе старије од 65 година.