Ватрогасци интервенисали 19 пута: Ледена киша направила хаос, прекинут саобраћај у Мајдану

Припадници Ватрогасне бригаде Бања Лука јуче су имали 19 интервенција на подручју више насеља, гдје је, усљед ледене кише, дошло до обарања грана и стабала на саобраћајнице.

Екипе су и јутрос на терену, а тренутно се ради на рашчишћавању путног правца Бања Лука-Бронзани Мајдан (мјесто Јанковића брдо) на којем је због оборених стабала саобраћај у прекиду.

-Већи број ватрогасаца до дубоко у ноћ уклањали су оборена стабла са саобраћајница на подручју Буквалека, Бистрице, Рекавица, Писаквице, Чокорских поља, Сарачице, Крчмарица…Рад нам је отежавала константна ледена киша која је и узроковала обарање већег броја стабала на саобраћајнице – казали су из Ватрогасне бригаде, истичући да су позване и смјене из приправности.

Током јучерашњег дана, када је забиљежено укупно 19 интервенција, ватрогасци су интервенисали и због обилне кише у Драгочају, улицама Симе Пандуревића, Проте Тодора Срдића и Козарској.

И екипе зимске службе реаговале су на подручју града, нарочито у вишим подручјима, гдје су по саобраћајницама посипали со и абразивни материјал.

Стање на путевима (извјештај Ауто-мото савеза од 10.15 часова)
Због оборених стабала на коловоз, у прекиду је одвијање саобраћаја на путу Бања Лука-Бронзани Мајдан у мјесту Јанковића брда. Такође, саобраћај се одвија отежано на путу Бања Лука-Кола, на 1 км од Нуле према Колима и Траписти-Крчмарице.