Ватрогасци извели показну вјежбу у школи „Бранислав Нушић“

Бањалучки ватрогасци извели су данас у Основној школи „Бранислав Нушић“ у Српским топлицама показну вјежбу о реаговању у случајевима елементарних непогода, у оквиру плана који ће обухватити све основне и средње школе. У оквиру ових вјежби провјериће се спремност, обученост и ефикасност реаговања управе школа и наставног особља у случају опасности. Фокус вјежби ће бити усмјерен на поступање по плановима заштите и спасавања који су израђени и усвојени у свим школама са акцентом на евакуацију ђака и наставника из угроженог објекта.

-Осим успјешно изведене вјежбе, на којој овим путем честитамо управи школе, желимо да истакнемо да је ово почетак двогодишње активности коју ће спроводити Одсјек за послове цивилне заштите и ПТВЈ у сарадњи са управама свих школа на подручју Бање Луке – казали су из Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице послије данашње вјежбе.

Методско–показне вјежбе биће изведене на основу закључка Градског штаба за ванредне ситуације с циљем да се континуирано подиже свијест како ученика тако и наставног особља о могућим ризицима и заштити од природних и других катастрофа.