Ближе грађанима: Документи се могу добити и у бившем ЦИПС-у

Бањалучани однедавно могу да прибаве изводе из матичних књига и сличне документе на још једном издвојеном шалтеру – у шалтер сали МУП-а РС. Ово је већ трећи услужни центар за грађане, који је измјештен изван просторија Градске управе, односно Пријемне канцеларије бр. 16. Ова, нова услуга уведена је са циљем како би грађани имали прилику да без доласка у Градску управу рјешавају свакодневне потребе за документима.

Како наводе из Одјељења за општу управу, на овом шалтеру се пружају услуге издавања извода и увјерења из матичних књига, као и услуге овјеравања потписа, рукописа и преписа.

Из Одјељења за општу управу наглашавају да се за рад шалтеру посебних намјена кориштен постојећи ред-систем шалтер сале МУП-а РС, а шалтер ће радити сваким радним даном, у периоду од 7.00 до 20.00 часова, а суботом од 7.00 до 13.00 часова.   

Осим Градске управе и нове локације у шалтер сали МУП-а, ове услуге се од раније пружају и у услужним центрима у Борику и Старчевици. Како би се што више приближили грађанима, за наредни период је планирано отварање нових шалтер сала у више градских насеља.