“Бања Лука људског лица”: Више садржаја за старије особе

У окивру  пројекта, „Бањалука људског лица“, вечерас је у просторјима РКУД ”Пелагић” одржана заједничка манифестација фолклорних секција пет културно- умјетничких друштава, које су проводиле своје активности од септембра прошле године. Кроз ове радионице, учешће је узело више од 300 грађана треће животне доби.

Градоначелник Игор Радојичић, који је присуствовао вечерашњој манифестацији, казао је да је циљ овог дијела програма „Бања Лука људског лица“  – да се особама старије животне доби, односно око 40.000 пензионера у граду, понуди више друштвених активности и укључености у дешавања.

 

– Један дио тога је фолклор, музика  и дружење. За ову годину планирали смо и проширење активности и већа финансијска средства за ове КУД-ове . Све више је и друштвених домова у којима се те активности могу проводити, тако да очекујем да се програм „Здравог старења“  прошири и на друге локације по граду и да се укључи што више старијих особа – нагласио је Радојичић.

Он је захвалио културно-умјетничким друштвима:  АНИП „Маслеша“, КУД „Чајавец“, РКУД „Пелагић“, КУД „Пискавица“ и КУД „Свети Сава што су прихватили учешће и организацију тих активности.

Секретар „КУД Пискавица“ Мирко Арамбашић је истакао како је пројекат „Здравог старења“ одлична идеја која пуно значи старијој популацији.

-Вјерујте да су ти људи повучени и немају пуно активности, због чега су поздравили овај пројекат јер учествују у друштвеним активностима. Послије овогодишњег искуства, настављамо даље са овим пројектом – закључио је он.