„Бања Лука се гради“: Почела изградња амбуланте на Петрићевцу

Градоначелник Игор Радојичић и генерални конзул Републике Србије Владимир Николић положили су данас камен темељац за изградњу амбуланте породичне медицине на Петрићевцу, у оквиру планираног вишенамјенског објекта у који ће, у будућности, бити смјештени и мјесна заједница и вртић и који ће бити завршен уз помоћ Владе Србије.

-У оквиру инвестиоционог циклуса, под називом „Бања Лука се гради“, данас је почела изградња амбуланте породичне медицине у оквиру вишенамјенског објекта за друштвене садржаје који недостају у овом насељу. Из градског буџета издвојено је око 210 хиљада марака, а  извођач радова прве фазе је предузеће „Тектон“ – казао је градоначелник Игор Радојичић.

Он је најавио да је у буџету града обезбијеђено додатних 200 хиљада марака за наставак радова на објекту.

-Комплетна средства за вртић, амбуланту и мјесну заједницу су већа од два милиона марака и обезбјеђена су кроз програм подршке локалним заједницама од стране Републике Србије – истакао је Радојичић.

Према урађеном пројекту, у објекту ће бити смјештене три амбуланте са пратећим простором за интервенције, лабораторијом, просторијом за одмор особља, санитарним блоком, оставом и чекаоницом са рецепцијом.

Генерални конзул Владимир Николић казао је да овом донацијом Влада Србије свој однос према Републици Српској показује конкретним дјелима.

-Србија је у посљедње вријеме дала преко 30 милиона евра за подршку локалним заједницама у РС – истакао је Николић.

Мјештани Петрићевца су дуго чекали на почетак градње објеката различитих друштвених садржаја, а посебно амбуланте јер се тренутно услуге породичне медицине и лабораторијске дијагностике становницима Петрићевца пружају у дотрајалом и неусловном објекту.

Ово није једини пројекат у овом дијелу града који се реализује у оквиру овогодишњег инвестиционог циклуса, јер је прошле седмице почела и изградња пута према Мотикама од тзв. Жутих зграда на Петрићевцу. У питању је један од највећих саобраћајних пројеката у овој години, који предвиђа изградњу 1,2 километра модерне саобраћајнице, у што ће бити уложено више од два милиона КМ.

З. Талић: Мјештани Петрићевца дуго чекају на овакав објекат

Предсједник Скупштине града Зоран Талић, нагласио је да је градски парламент прије више од годину дана усвојио документ који је омогућио да се овај пројекат реализује.

– Заиста ми је драго да је почела изградња овог вишенамјенског објекта, јер мјештани Петрићевца већ дуго чекају на почетак градње простора за различите друштвене садржаје. Знајући да велики број становника живи у том дијелу града, ја сам још као одборник, прије неколико година, покренуо иницијативу за измјену регулационог плана Паприковац – Петрићевац – зона Б на којем се налази тај вишенамјенски објекат како би се покренула његова изградња – навео је Талић.