„Бања Лука се гради“: Почела изградња МЗ и полицијске станице на Лаушу

Градоначелник Игор Радојичић и начелник Управе полиције Републике Српске Далибор Иванић положили су данас камен темељац за изградњу објекта мјесне заједнице и полицијске станице на Лаушу, у оквиру заједничког пројекта Градске управе и Министарства унутрашњих послова РС.

По реализацији пројекта, мјештани једног од најмногољуднијих градских насеља по први пут ће добити просторије за разне друштвене садржаје, а полиција ће из изнајмљених просторија уселити у „своју“ станицу.

– Осим канцеларија за рад мјесне заједнице, предвиђено је да објекат има друштвену салу са око 150 мјеста, чиме ће бити ријешен и проблем са реализацијом друштвених активности на подручју Лауша. Највећа добит је у томе што ће у овој згради моћи да се организују разни догађаји – рекао је  Радојичић.

Прва фаза радова вриједна је око 890.000 КМ, а према најавама, за мјесец дана биће расписан и тендер за извођење завршних радова.

Уједно, Радојичић је најавио да ће, у оквиру инвестиционог циклуса под мотом „Бања Лука се гради“, за два дана почети и изградња кружног тока на локацији код ресторана „Сирано“.

-Што се тиче Лауша, планирана је и изградња канализације на три локације, а припрема се и пројекат за спортску дворану код Основне школе „Свети Сава“. Поред тога, у припреми је и изградња велике саобраћајнице од Лауша према Паприковцу, на дионици преко тзв. Воћњака, која би требала да знатно растерети саобраћај у овом дијелу града- нагласио је Радојичић.

Начелник управе полиције РС Далибор Иванић је истакао како полицијска станица Лауш покрива подручје од 870 квадратних километара на коме живи око 80.000 становника.

-Изградњом овог модерног објекта створиће се услови да полиција ефикасније обавља своје задатке а самим тиме имаћемо већи степен личне и имовинске безбједности свих грађана – казао је Иванић.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Лауш 1, Небојша Матић, нагласио је да су мјештани дуго времена чекали на почетак градње објекта друштвеног садржаја, који је, како каже, изузетно потребан њиховом насељу.

– По изградњи овог објекта, добићемо мјесто за организацију бројних друштвених садржаја за наше суграђане – закључио је Матић.

Извођач радова изградње објекта мјесне заједнице и полицијске станице на Лаушу је предузеће „Прогресградња“. Према уговору са извођачем, рок за завршетак радова је шест мјесеци.