„Бања Лука се гради“: Почела градња пута према Мотикама

Градоначелник Бање Лука Игор Радојичић, озваничио је данас почетак изградње саобраћајнице у Улици краља Александра у насељу Петрићевац, једног од највећих пројеката из области саобраћајне инфраструктуре, вриједног више од два милиона КМ.

-Ова модерна саобраћајница много ће значити и за безбједност пјешака, посебно дјеце. Грађанима који то траже годинама, ово ће бити рјешење једног великог животног проблема – казао је Радојичић.

Он је прецизирао да је овим пројектом, који представља прву фазу изградње пута у правцу Мотика, предвиђена изградња 1, 2 километра модерне саобраћајнице, ширине шест метара, са обостраним тротоарима, фекалном и оборинском канализацијом, као и јавном расвјетом.

Посматрајући у ширем контексту, како је нагласио – овај пут ће имати и свој значај у растерећењу саобраћаја према Клиничком центру.

Петар Мишан, становник Петрићевца казао је да је ово срећан дан за све мјештане овог насеља, који су градњу пута дуго чекали.

-Очекујемо да ће уз нову саобраћајницу ницати и нови објекти тако да ће насеље бити пожељно за становање – закључио је Мишан, изразивши захвалност Граду за реализацију овог пројекта.

Град Бања Лука је још прошле године обезбједио средства за изградњу нове саобраћајнице од Петрићевца до Мотика, али је посао морао бити одложен због неуспјешне јавне набавке за извођача радова.

Према другој набавци, изабрано је предузеће „МГ минд“, које је данас уведено у посао и које има рок од шест мјесеци да оконча предвиђене радове.

Поводом данашњег почетка радова, упућен је и апел мјештанима за стрпљење и разумијевање у периоду реализације овог посла.

Србија даје новац за вртић и мјесну заједницу

У оквиру инвестиционог циклуса „Бања Лука се гради“, на Петрићевцу ће идуће седмице почети и изградња прве фазе  вишенамјенског објекта у коме ће бити смјештена амбуланта, вртић и просторије мјесне заједнице Петрићевац. У првој фази, градиће се амбуланта, и то новцем из градског буџета. С друге стране, средства за изградњу вртића и мјесне заједнице обезбјеђен је донацијом Републике Србије, а у наредним мјесецима се може очекивати избор извођача и за преостала два дијела објекта.