„Бања Лука се гради“: Нови тротоар и бициклистичка стаза у Залужанима

У оквиру инвестиционог циклуса „Бања Лука се гради“ данас је у Залужанима завршена градња тротоара и бициклистичке стазе уз централну саобраћајницу у овом насељу. Годинама уназад, изградња ових стаза уз изузетно прометну саобраћајницу постављана је за највећи инфраструктурни приоритет Залужана.

 

Стазе су изграђене уз Пут српских бранилаца, на дионици од „Хипер-Корта“ до Грмечке улице. У овај пројекат уложено је 670.000 КМ, а новац је обезбјеђен по пројекту опоравка од поплава из 2014. године.

 У оквиру овог пројекта, изграђене су пјешачка и бициклистичке стаза, као и оборинска канализација у дужини од једног километра.

Градоначелник Игор Радојичић, који је данас обишао новоизграђену стазу, нагласио је да је још прошле године, уз ову саобраћајницу, почела изградња још једне пјешачке и бициклистичке стазе.

-Прошле године смо на овом путу почели градњу тротоара, са друге стране, односно од пружног прелаза у Залужанима и наш сљедећи задатак у овом насељу јесте да се споје ове двије дионице и да на тај начин трајно ријешимо овај проблем – истакао је Радојичић.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Залужани Радивоје Шушњар нагласио је да је изградња ових стаза од изузетне важности за становнике овог насеља.

-Градској управи дугујемо захвалност за реализацију овог пројекта, поготово што смо дуго чекали на изградњу тих стаза. Сљедећи наш приоритет биће управо да се настави градња ових стаза и тиме обезбједи безбједно кретање пјешака и бициклиста – истакао је Шушњар.