Бања Лука домаћин Свјетског аматерског првенства у бициклизму 2021.

Бања Лука ће бити домаћин Свјетског аматерског првенства у бициклизму 2021. године, саопштио је данас у Инсбруку предјседник Међународне бициклистичке федерације (УЦИ) Давид Лапартиен.

У августу 2021. угостићемо 3.000 такмичара из 60 земаља свијета те хиљаде гостију. Ријеч је о великом спортском догађају, трци под називом “UCI gran fondo world championships (amateur and masters) 2021”.

Лијепу вијест из Инсбрука коментарисао је градоначелник Игор Радојичић који је нагласио да је ово сјајна вијест за Бању Луку и још једна велика прилика за афирмацију града на међународној сцени.

-Уз 3.000 такмичара, најављује се и долазак неколико хиљада гостију и навијача што је прилика за наше хотелијере и туристичке раднике да остваре профит, али и да покажу наше традиционално гостопримство. Сигурно је да свима који су учествовали у настојањима да Бања Лука добије организацију великог спортског догађаја треба честитати и подржати их у организацији. Ми смо кроз организацију трке Бања Лука – Београд стекли велику међународну афирмацију и организација Свјетског првенства је круна свих напора које су уложени до сада – рекао је градоначелник.