Бањалучка делегација у посјети Пули

Делегација Бање Луке, коју је предводио начелник Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт Драган Бањац, посјетила је данас Пулу, гдје их је примила замјеница градоначелника Елена Пух Белци.

Начелник Бањац и студенти Независног универзитета Бања Лука, студијске групе Специјална едукација и социјална рехабилитација, боравили су у Пули са намјером да се упознају с радом Дневног центра за рехабилитацију Веруда. Разговарало се о искуствима у вези са заштитом дјеце са посебним потребама, здравством и социјалном заштитом.

Бањац је захвалио на гостопримству, те истакао увијек добру сарадњу са Пулом, те искористио прилику да позове делегацију из Пуле у Бању Луку поводом надолазећег Дана Града.

-Част нам је и задовољство примити младе људе, студенте у нашем граду и имати прилику упознати их с радом наших институција, размјенити искуства и побољшати сарадњу. Надам се да ће посјета уродити знањем, добрим утисцима и мотивацијом за рад и размјену на нивоу градова – казала је Пух Белци.

Центар за рехабилитацију Веруда Пула јавна је установа која проводи дијагностику, рану хабилитацију и рехабилитацију дјеце, младих и одраслих особа са моторичким поремећајима, интелектуалним потешкоћама, поремећајима пажње и концентрације, оштећењем говора те другим посебним потребама.