Језера на Мањачи спремна за пријем првих посјетилаца

Нови туристички комплекс на тзв. језерима на Мањачи биће отворен за посјетиоце највјероватније већ од 1. јуна, након што се окончају преостали послови на уређењу овог простора.

Како наводе из Центра за развој пољопривреде и села, у досадашњем периоду урађено је много посла како би овај туристички комплекс засјао у пуном сјају.

  • Очишћен је комплетан локалитет и одвезене су огромне количине отпада који је настајао годинама. Искрчено је старо дрвеће и растиње, те са обје стране језера изграђено шеталиште у дужини од око четири километра. Око језера је засађено украсно дрвеће и уређене зелене површине. Изграђене су три велика простора са надрстрешницама са роштиљским мјестима, а посјетиоцима ће на располагању бити и велики паркинг за аутомобиле и аутобусе – кажу у Центру за развој пољопривреде и села.

Истовремeно, извршена је и анализа квалитета воде у језеру, чији састав је микробактериолошки и хемијски изузетно добар, што је својеврсна гаранција купачима и посјетиоцима да могу уживати у купању. Истовремено, извршено је и порибљавање језера амуром и толстолобиком. Ове врсте рибе су одабране, јер су „чистачи“ језера од траве и корова.

Радови на уређењу овог туристичког комплекса трају већ годину дана, сa циљем да Бањалучани добију лијепо и угодно мјесту за одмор и рекреацију.

  • Имајући у виду да ћемо ове године претежно бити ослоњени на домаће ресурсе и домаћи туризам, вјерујемо да ћемо већ овог љета успјети да привучемо велики број наших суграђана. Наредних дана биће изграђене и рецепције на улазу, а планиран је и завршетак изградње два санитарна блока са тоалетима и тушевима. У међувремену, Туристичка организација тренутно ради на обиљежавању туристичке сигнализације – истичу из Центра.

 

 default

default