„Јежева кућица“ у новом руху

„Јежева кућица“, најстарији градски вртић, изграђен још прије 70 година, освануо је у новом руху, након што је ових дана завршена његова обнова, коју су финансирали Град Бања Лука и Развојни програм УН-а (УНДП).

На објекту овог вртића завршени су планирани радови, односно замијењена је столарија, урађена нова фасада и кров, тако да сада малишани имају далеко боље услове за боравак.

Ово је четврти објекат вртића на којем је током ове године почела изградња или реконструкција, а у оквиру великог плана обнове са циљем да се по завршетку тих објеката обезбиједи још 450 мјеста за малишане у оквиру система Центра за предшколско васпитање и образовање.

-У току је израда пројектне документације за санацију другог објекта који се налази у истом дворишту,  а који је раније користило удружење „Дуга“ – навели су из ресорног одјељења.

Директор Центра за предшколско васпитање и образовање, Јелена Куртиновић, изрзила је задовољство што је овај објекат, који је саграђен још 1949. године – обновљен, те најавила да ће у децембру у оквиру обиљежавања крсне славе Центра, бити обиљежено и седам деценија постојања овог вртића.

Такође у току је градња вишенамјенског објекта на Петрићевцу, гдје ће бити и нови вртић за смјештај око стотину дјеце.

У одјељењу су истакли да се планираном динамиком одвијају радови на изградњи вртића „Колибри“ у Лазареву, као и реконструкција и санација објекта у улици Прве крајишке бригаде НО1- пренамјена објеката који је некада користила Градска развојна агенција за потребе вртића.