„Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ – почиње реализација пројеката

Замјеник градоначелника Срђан Амиџић, заједно са представницима Развојног програма Уједињених нација (UNDP) и Амбасаде Швајцарске у БиХ, обишао је данас бањалучку Основну школу „Алекса Шантић“ у МЗ Росуље, гдје ће ускоро започети реализација пројекта санације санитарних чворова који ће бити спроведен у оквиру пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“.

Амиџић и делегација UNDP-a посјетили су данас и Сарачицу гдје ће бити изграђен тротоар у дужини од 500 метара, такође у оквиру пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“.

– Вриједност пројекта санације санитарних чворова у ОШ „Алекса Шантић“ износи 28.500 КМ, док ће у санацију тротоара у Сарачици бити уложено 32.750 КМ. Пројекат има за циљ да подстакне грађане на што већи активизам ради рјешавања проблема у мјесним заједницама и повезивања са јединицом локалне самоуправе – рекао је Амиџић.

Подсјећамо, у Бањој Луци су одобрени пројекти шест мјесних заједница. Осим обнове санитарних чворова у ОШ „Алекса Шантић“ и изградње тротоара у Сарачици, још су одобрени  пројекти: Шарговац – пројекат изградње спортске балон хале; Лауш 2 – изградња игралишта за дјецу; Чесма – доградња и опремање учионице у основној школи; Паприковац – санација асфалта на дијелу Улице Давида Штрпца. Одобрени пројекти, које су делегирали савјети мјесних заједница, укупне су вриједности 172.245 КМ, од чега учешће Града у њиховом суфинансирању износи око 73.750 КМ.

Иначе, пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“, којем се Град Бања Лука придружио у мају прошле године, заједнички је пројекат Владе Швајцарске и Владе Шведске, а UNDP га у БиХ реализује од 2015. године.