Школа „Јован Цвијић“ у новом руху

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, посјетио је данас Основну школу „Јован Цвијић“, која је, уочи почетка школске године, реконструисана у оквиру великог пројекта санације 19 школа на градском и приградском подручју.

Током обиласка, Радојичић је рекао је да на овој школи проведен пројекат енергетске ефикасности, у што су Град и Развојни програм УН-а (УНДП) уложили по 100.000 КМ.

-На школи је постављена нова столарија, фасада и кров. Захваљујући овом пројекту, ђаци и наставници ће имати топле просторије и много боље услове за рад – рекао је Радојичић и додао да се идентичан пројекат тренутно проводи и на Основној школи „Десанка Максимовић“ у Драгочају. Он је додао да су градске власти за идућу годину кандидовале још три школе са подручја града за исти пројект.

Директорица школе „Јован Цвијић“ Мила Никић, изразила је задовољство што од ове школске године раде у знатно бољим условима. Она је подсјетила да је ова школа изграђена давне 1932. године, док је нови дио дограђен 1967. године. Ову школу похађа похађа 630 ученика у 28 одјељења.

У сусрет почетку ове школске године, Град Бања Лука и партнери на овом пројекту, обезбиједили су око 1,9 милиона КМ за реконструкцију 19 основних и средњих школа на градском и приградском подручју.