Црвени јавор за љепши амбијент у Лазареву

У оквиру блоковског зеленила Заједнице етажних власника у Улици Бранка Поповића 41 у насељу Лазарево засађене су саднице црвеног јавора, као донација удружења грађана „Удружене жене“ и Хелсиншког парламента грађана.

Нове саднице засадили су градоначеник Игор Радојичић и у име донатора – Лана Јајчевић и Драгана Дардић.

 

-Од велике је важности што су се у ову акцију укључили грађани, заједнице етажних власника и удружења грађана. Данас добијамо 11 нових садници и позивамо и друге да се укључе у нашу акцију „1.000 садница за љепшу Бању Луку“ – казао је Радојичић.

Он је нагласио да је битно да сви становници осјете да је зеленило наше заједничко и да се брину заједно са градом о тим стаблима.

Лана Јајчевић из „Удружених жена“ рекла је да су стабла набавили и донирали у оквиру акције „16 дана активизма борбе против насиља над женама“.

-Желимо ову малу алеју да посветимо женама које су настрадале од насиља, али и оним које су дале значајан допринос у историји Бање Луке – рекла је она.

У име Хелсиншког парламента Драгана Дардић казала је да су жељели да укажу колико је важно да локална заједница са удружењима ради на превенцији, раном откиравњу и заштити жене и дјеце који су изложени насиљу.

-Симболично смо стабла посветиили женама које су чиниле и дале нешто за овај град, а о којима се мало зна – рекла је Дардић.

Александар Живановић у име Заједнице етажних власника захвалио је Градској управи и удружењима на донацији и што су помогли да се уреди простор тог ЗЕВ-а.

-Сложни смо и врло активни станари који учествујемо у животу ове мјесне заједнице, попут прошлогодишње градње дјечијег игралишта – закључио је он.