У току издавање такси наљепница за 2019. годину

У току је издавање евиденционог броја, односно такси наљепнице за 2019.годину, саопштили су из Одјељења за саобраћај и путеве.

Како су навели, такси наљепница се издаје почетком сваке године и она важи само за једну годину. Самостални такси превозници, као и предузећа регистрована за такси превоз, су дужни да истакну наведену наљепницу  у горњи десни угао предњег вјетробранског стакла, са унутрашње стране. Уколико се не постави – прописана је одговарајућа новчана казна.

Бањалучани на овај начин могу сами да контролишу односно на лицу мјеста да се увјере да ли неко покушава да обавља нелегални такси превоз на подручју града. Евиденциони број односно такси наљепница за 2019.годину, са грбом града, је жуто-плаве боје, на којој је бијелом бојом наведен евиденциони број, а са унутрашње стране се налази холограмска заштита. Издавање је бесплатно.

Подсјећамо да у Бањој Луци има 265 такси возила, да ту врсту превоза врши девет удружења и два предузећа, а на званичној интернет страници Града Бања Лука су постављени цјеновници услуга за сва удружења, односно предузећа.