У припреми измјена регулационог плана централне зоне

На 39. сједници Скупштине града, заказаној за 12. фебруар, наћи ће се измјена дијела регулационог плана централне градске зоне, како би била „уцртана“ побједничка рјешења са међународног конкурса за нови изглед градске језгре.

Уз ову, одборници ће разматрати још 33 тачке дневног реда, а међу њима и измјену регулационог плана за локацију будућег научно-технолошког парка у Бањој Луци. Ово је први, процедурални корак у правцу изградње будућег начучно-технолошког парка.

  • Градоначелник Игор Радојичић раније је најавио оснивање овог парка гдје ће сви они који желе да покрену властити посао, посебно у области информационих технологија, добити ту прилику – казао је предсједник Скупштине града Зоран Талић.

Замјеник градоначелника Бање Луке Срђан Амиџић казао је да ће и на 39. сједници бити више одлука о додјели пословних простора под посебним условима за више удружења и организација.

  • Поред тога, пољопривредницима на лицитацијама биће понуђено и пољопривредно земљиште како би започели или проширили своју производњу. Приједлог одлуке о расписивању овог позива наћи ће се на дневном реду фебруарске сједнице – закључио је Амиџић.

Колегјиум је данас донио одлуку да се распише позив за додјелу акредитација за присуствовање сједницама радних тијела, за укупно 13 комисија и савјета.