У Каменој кући отворена изложба Жике и Мише Пећарића

У Каменој кући на тврђави Кастел вечерас је отворена изложба под називом „Боје душе моје“ бањалучких сликара Живорада Жике Пећарића и Мише Пећарића.

Отварајући изожбу, градоначелник Игор Радојичић казао је да је изложба једна врста одуживања Бање Луке према Жики Пећарићу, посебно што је и сам Жика у једној књизи рекао да Бања Лука не трпи успјех, и да је са те стране ово једна чак неугодна средина за оне који су успјешни, не само у култури.

Живорад Жика Пећарић је сликар који је живио и радио у Бањој Луци, али који је својим сликарским дјелима присутан и признат у цијелом свијету. Његова сликарска остварења описана су и ријечима наше велике пјесникиње, Десанке Максимовић. Иако је његово стваралаштво прекинуто 2006.године, кроз своја умјетничка дјела још живи и постоји у многим срцима и домовима.

Мишо Пећарић је сликар који је значајан период живота провео у Њемачкој усавршавајући своју умјетничку димензију, а данас живи и ствара у Бањој Луци, потичући и развијајући нове таленте у својој Школи сликања.

Током трајања изложбе биће организована и продајна аукција једне умјетничке слике, за коју ће добијени износ новца бити уплаћен Удружењу родитеља дјеце обољеле од малигних болести „Искра“, те за родитељску кућу у Бањој Луци.

Изложба ће бити отворена до 16.августа, а сви заинтересовани моћи ће да је посјете радним даном од 10 до 18 часова.