У инат кризи: Интензивирани радови на вишенамјенском објекту на Петрићевцу

У настојању да се, без обзира на актуелну епидемиолошку кризу, сачувају радна мјеста, ових дана су интензивирани радови на изградњи вишенамјенског објекта на Петрићевцу, у оквиру пројекта вриједног око два милиона КМ. Према подацима Одјељења за комуналне послове, које прати овај пројект, на будућем објекту мјесне заједнице изграђена је армирано-бетонска плоча, а у току је зидање свих вањских и преградних зидова. Радови на градњи овог објекта настављају се и идуће седмице.

Истовремено, на објекту будућег вртића, у којем ће бити омогућен смјештај за стотињак малишана из насеља, изводе се тесарски и армирачких радови, а плоча изнад приземља би требало да буде изливена већ идуће седмице.

  • Упоредо с тим, на објекту будуће амбуланте породичне медицине изводе се завршни радови, односно монтира се столарија и санитарије, а очекујемо да ће ускоро бити спојен и на водоводну и канализациону мрежу – рекао је Петар Билчар, начелник Одјељења за комуналне послове.

Изградњу вишенамјенског објекта, у којем ће бити смјештени вртић, амбуланта и мјесна заједница, финансирају Град Бања Лука и Влада Србије. Кроз програм помоћи Републици Српској, Србија је за изградњу овог објекта обезбиједила 1,4 милиона КМ, док се преостали износ финансира из градског буџета.

Радови су почели у новембру прошле године, а извођач радова – предузеће „Тектон“ , према уговору, има рок од 300 дана за завршетак објекта.