Уџбеници и прибор за дјецу из вишечланих и ромских породица

Уочи почетка школске године, данас су уручене књиге и школски прибор дјеци из вишечланих породица као и дјеци из ромске популације.

Књиге и прибор је школарцима уручио замјеник градоначелника Срђан Амиџић, који је нагласио да Град Бања Лука годинама подржава ову популацију и да родитељи и дјеца из вишечланих породица могу бити позитиван примјер свима.

  • За школску 2020/21. годину обезбијеђена су 94 комплета уџбеника, од чега ће 49 комплета добити дјеца из вишечланих породица, 18 је намијењено за ромску дјецу, те 27 за дјецу из породица корисника новчане помоћи – навео је Амиџић.

Јован Радовановић из Удружења породица са четворо и више дјеце, рекао је да ово удружење има преко 700 регистрованих породица у Бањој Луци са четвроро и више дјеце и да настоје сваке године да обебиједе што више уџбеника и школског прибора за ту дјецу.

Град Бања Лука од 2005. године уручује књиге за дјецу из ромских породица, а од 2010. и дјеци из породица са четворо и више дјеце. Ове године прича је прошриена па су, први пут, набављени и уџбеници за дјецу из породица које су корисници права на новчану помоћ. За ову намјену, Град је издвојио укупно 15.000 КМ.