Ученички цртежи за љепши град

У атријуму Градске управе, данас је отворена изложба ученичких радова о теми „Прољеће у Бањалуци – Дан града“. Изложбу, на којој су изложени радови ученика из 17 бањалучких основних школа, свечано је отворио градоначелник Игор Радојичић.

– Желимо да ова манифестација постане традиционална и да сваке године, поводом Дана града, дамо прилику нашим школарцима да својим креацијама и радовима оплемене наш град. Ову акцију помогла је компанија „Млијекопродукт“ и ја им се искрено захваљујем на још једном пројекту који су подржали. Ова компанија је наш стари партнер, а пдосјетићу да смо заједно радили и дјечије игралиште у Парку Младен Стојановић – рекао је градоначелник Радојичић.

Основна идеја ове манифестације била је да  ученици нешто по свом избору припреме свом граду за рођендан. Комисија је одабрала најбоље радове и предложила награде за школе. Све школе које су учествовале у припреми радова, добиће поклон који је обезбиједиила фирма „Млијекопродукт“ из Козарске Дубице. ријеч је о новчаним износима који ће бити искључиво утрошени за набавку књигу за школске библиотеке.

Изложба је отворена до 10. јуна ове године.