„Уступи простор старијим“: Испоштована наредба о забрани кретања млађим од 65 година

Грађани Бање Луке, млађи од 65 година, данас су испоштовали забрану кретања у периоду од 7.00 до 11. часова, а захваљујући томе, наши старији суграђани били су у прилици да несметано обаве неопходне послове и обавезе.

У редовима пред трговинским објектима, апотекама и пекарама били су искључиво суграђани старији од 65 година, који су, такође, стрпљиво чекали свој ред да купе намирнице, лијекове или хљеб и пекарске производе. Према информацијама са терена, није забиљежен ниједан проблем и све је протекло у најбољем реду.

Одлуком градског Штаба за ванредне ситуације, данас је, у периоду од 7.00 до 11.00 часова, било забрањено кретање свим особама испод 65 година, осим оних који су имали обавезу јављања на посао, особама са хитним здравственим потребама и онима који су били у пратњи особа старијих од 65 година.

Са друге стране, од данас је забрањено окупљање у познатим бањалучким излетиштима и другим мјестима масовног окупљања као што су Бањ брдо, Парк Младен Стојановић, обале Врбаса код некадашњег Зеленог моста, а затворене су и теретане у природи.

  • Поставили смо траке на овим локацијама са обавјештењем да је забрањено окупљање и позивам грађане да поштују ову наредбу која је донесена са циљем заштите грађана од ширења заразе и чувања нашег здравља. За викенд се најављује љепше вријеме и не желимо да ризикујемо са окупљањем већег броја људи, па смо ова мјеста привремено затворили – рекао је начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар.

Поштовање наредбе контролисаће градска инспекција.