Ускоро градња још два кружна тока

Још један, модерни кружни ток требало би да буде изграђен на локацији код будућег тржног центра „Делта планет“, који се гради на Источном транзиту. Ово ће, уједно, бити једина кружна раскрсница која ће имати и подземни потходник како би се избјегао надзмени прелазак изузетно фрекветне саобраћајнице.

У исто вријеме, у завршној фази су припреме за расписивање тендера за изградњу кружног тока у насељу Лауш, код ресторана „Сирано“, раскрсници која је већ годинама једна од саобраћајно најоптерећенијих у овом дијелу града.

Према подацима Одјељења за саобраћај и путеве, градња обје раскрснице у граду требало би да почне ускоро, јер је пројектно-техничка документација завршена и у току је припрема за расписивање јавне набавке за избор извођача радова.

-Пројектна документација за обје кружне раскрснице, за шта је био задужен Град, је урађена и очекујемо да предузеће „Путеви РС“, које води овај посао и са којим смо потписали споразум о реализацији ова, два пројекта, ускоро распише и тендере за извођаче радова – навели су у Одјељењу за саобраћај и путеве.

Према пројекту, испод будуће кружне раскрнице код „Делте“ биће изграђен потходник за пјешаке у ширини од 12 метара.

С друге стране, пројектом је предвиђено да будући кружни току на Лаушу буде са једном саобраћајном траком. С обзиром на то да је и ова дионица у надежности Републике, посао изградње водиће Путеви РС, док је Град ријешио пројекат и имовинско-правне односе.

– Како је планирано, обје раскрснице радиће се у току ове грађевинске сезоне. По изградњи, значајно ће олакшати проток саобраћаја, посебно на раскрсници код ресторана “Сирано” која је сада једна је од најзагушенијих тачака градског саобраћаја  – навели су из ресорног одјељења.