Усвојен извјештај о раду градоначелника и Градске управе за 2017.

У наставку 21. сједнице, Скупштина града је данас прихватила извјештај о раду градоначелника и Градске управе за 2017. годину, те извјештај о реализацији програма рада Скупштине града Бања Лука, за исти период. Говорећи о протеклој години, градоначелник Игор Радојичић је нагласио да је изузетно задовољан оствареним резултатима Градске управе и додао да је 2017. била узбудљива година, пуна посла, те  релаизације и припреме пројеката и стратешких докумената из свих области друштвеног живота.

– Реализовали смо много пројеката чији ефекти ће се тек осјетити у будућем времену. Највећи финансијски пројекат је нова топлана која је у року од годину дана конципирана и изграђена. Велику пажњу грађана је побудила градња дјечијих игралишта, пројекат који смо реализовали са друштвено одговорним компанијама. До сада је изграђено 12 игралишта и акцију настављамо и ове године. Након деценија чекања, активирали смо наставак изградње источног транзита, а припремили смо и низ саобраћајних пројеката за ову годину – рекао је Радојичић.

Он је истакао да је Градска управа имала домаћински однос према градском буџету што је резултирало суфицитом од девет милиона КМ у градској каси, за прошлу годину. Радојичић је најавио да би се на дневном реду сљедеће сједнице Скупштине града требало да нађе ребаланс буџета, а прве процјене говоре да ће буџет бити већи за око 18 милиона КМ у односу на постојећи оквир.

Предсједник Скупштине града Бања Лука, Зоран Талић, изјавио је да је градски парламент прошле године имао 15 засједања, те да је од 120 планираних тачака дневног реда реализовано 113, што је око 94%.

– То је више него што је било у задњих 10 година. Скупштина је радила у пуном капацитету и пратила је све активности Градске управе и сигурно је да смо допринијели успјешној реализацији послова. Направили смо помаке у раду, у изради је нова интернет страница градске Скупштине, а имамо и одређене позитивне сигнале када је у питању дигитализација рада Скупштине, што је иницијатива коју смо покренули заједно са Иновационим центром према страним донаторима – казао је Талић.

Скупштина је данас усвојила извјештаје о раду за 2017. годину и планове рада за ову годину Градске развојне агенције, Центра за развој пољопривреде и села, Банског двора, СЦ Борик, Иновационог центра и Дома здравља. Такође, донесене су одлуке о издавању у закуп више пословних простора под посебним условима, те одлуке из области просторног планирања и имовинско-правних односа. Скупштина је прихватила информацију о стању безбједности  на подручју града Бање Луке за 2017. годину.