Уручен Златни грб Града Велимиру Петковићу

Предсједник Скупштине града Зоран Талић, угостио је данас прослављеног рукометног тренера Велимира Петковића и уручио му априлску награду Златни грб града Бања Лука.

Петковићу је Скупштина града додијелила награду поводом 22. априла – Дана града Бање Луке за остварене врхунске резултате у области спорта и допринос у развоју спорта у Бањој Луци. Због обавеза у свом клубу у Берлину, Петковић није могао у априлу да прими награду, па му је она уручена данас.

Талић је честитао Петковићу у име градоначелника и Скупштине града и одборника, истичући да је он итекако заслужан за развој и промоцију спорта града, те да ова награда иде у праве руке.

– Данас смо причали како и на који начин господин Петковић може, својим великим искуством, знањем и контактима допринијети развоју нашег Рукометног клуба „Борац“, будући да су „Борац“ и он једно. Захваљујем директору рукометног клуба „Борац“ Владимиру Бранковићу и потпредсједнику Управног одбора овог клуба Маринку Умичевићу што су покренули ову иницијативу и што је Скупштина града једногласно подржала приједлог. Велимир Петковић је увијек добродошао у наш град и  један је од наших најбитнијих амбасадора у иностранству – казао је предсједник Зоран Талић.

Петковић је истакао да му је била жеља да дође у свој град и лично прими награду.

– Захваљујем се предлагачима, мом „Борцу“ и Граду на овом изузетном признању. Гдје год сам до сада радио пратила ме срећа, добијао сам награде, али ово је једна од највећих које сам добио у каријери. Када сам обавијешетн да сам предложен и награђен био сам пресрећан. То је јавно признање за мој рад, који сам започео у Бањој Луци, „Борцу“ и наставио у иностранству – рекао је Петковић.

Он је нагласио да ова награда значи и да није није заборављен у свом граду.

– Ви који живите овдје не знате која је то радост за нас који смо у иностранству када знате да вас, након толико времена, људи памте, причају о вама. Ово је велика мотивација за мене да наставим да радим на промоцији града и надам се да ћу се коначно, за пар година, вратити овдје да живим и дати још један допринос развоју мог клуба. Када дођемо у године када можемо највише да пружимо, требамо вратити нешто клубу и граду из ког смо потекли – закључио је Велимир Петковић.

Иначе, Велимир  Петковић је и ове сезоне остварио велики успјех са својим клубом „Фихсе Берлин“ са којим је освојио Куп ЕХФ и треће мјесто у Бнедеслиги. Први велики трофеј, Петковић је освоји са Борцем 1991. године када је такође освојен Купе ЕХФ.