Уручени реквизити за спортске секције

Градоначелник Игор Радојичић уручио је данас, у спортској дворани „Центар“, спортске реквизите за све бањалучке основне школе, које ће користити чланови школских спортских секција.

Радојичић је указао да се из градског буџета, већ другу годину заредом, финансирају спортске секције које су бесплатне за ђаке, са циљем да дјецa, кроз бављење спортом, стекну здраве животне навике.

  • У оквиру овог пројекта, данас смо уручили фудбалске, кошаркашке, рукометне и одбојкашке лопте за све бањалучке основне школе – рекао је Радојичић и подсјетио да је недавно, у оквиру ових напора, завршена и обука непливача кроз који је прошло 500 основаца.

Он је додао да је Град увео и спортске стипендије најбољим јуниорима и сениорима, те да је, буџетом за наредну годину, планирано повћеање износа средстава која ће бити издвојена за спортске клубове и манифестације.

Начелник Одјељења за образовање, здравство, омпадину и спорт Драган Бањац, истакао је да Град, кроз бројне активности и пројекте, настоји да спорт приближи најмлађем узрасту.

Наставник физичког васпитања из ОШ „Бранко Ћопић“ Предраг Зекановић, казао је да ће ова донација бити од великог значаја за школске спортске секције.

  • Школске спортске секције су пун погодак, поготово у данашње вријеме када су дјеца мање физички активна, а и нама професорима пружају додатну прилику за усавршавање – закључио је Зекановић.