Упозорење возачима због почетка школске године

Поводом почетка нове школске године, на шест локација широм града, постављени су улични транспаренти са упозорењем возачима на појачану пажњу на најмлађе учеснике у саобраћају. Како би првачићи били припремљени на сигуран прелазак градских улица на путу до школе, сви они ће добити пригодне поклоне како би им скренули пажњу на понашање у саобраћају.

Како би све било спремно за почетак школске године, обновљена је и саобраћајна сигнализације у зонама свих школа, утврђена исправност вертикалне саобраћајне сигнализације, те замијењени дотрајали и оштећени „лежећи полицајаци“.

  • Поред ових активности, почетком нове школске године, спроводиће се и промотивне акције упознавања дјеце и возача да је почела школска година и да сви морају бити опрезни у саобраћају – упозоравају у Одјељењу за саобраћај и путеве.

За „првачиће“ су, између осталог, припремили и низ пригодних поклона, попут саобраћајних буквара и промотивних мајица са натписом „Пази, пази, ђак по зебри гази“.

  • Септембар је мјесец кад дјеца игралиште и лопту, замијене школским клупама и књигама, али још увијек нису довољно свјесна да се морају безбједно понашати на путу од куће до школе, не могу правилно да процјене брзину возила и саобраћајне ситуације и зато сви заједно морамо уложити максималан напор да не дође до нежељених посљедица – апелују из Одјељења за саобраћај и путеве.