Уочљивија сигнализација у Крфској улици

Због безбједности пјешака и дуже трајности, нова кружна раскрсница у Крфској улици, на укрштању са Источним транзитом, обиљежена је ових дана тзв. хладном пластиком, новом техником обиљежавања хоризонталне сигнализације, потврђено је у Одјељењу за саобраћај и путеве.

  • С обзиром на то да се обиљежавање пјешачких прелаза на овај начин, по свему судећи, показало као добро рјешење, искористили смо погодне временске прилике и обиљежили хоризонталну сигнализацију на кружном току у Крфској улици овом масом – кажу у Одјељењу за саобраћај и путеве.

Средином ове године, хоризонтална сигнализација је обиљежена хладном пластиком у Алеји Светог Саве, на дијелу од Народног позоришта РС до Гундулићеве улице као и бициклистичка трака на саобраћајници у Улици Гавре Вучковића, на дијелу од Булевара Степе Степановића до моста „Венеција“.

Након анализе уочених ефеката, и догодине ће на овакав начин бити обиљежавани и други пјешачки прелази на којима је повећана угроженост пјешака, на првом мјесту на раскрсницама гдје се изграђени кружни токови.

У односу на конвенционална рјешења, употреба хладне пластике показала се бољим рјешењем, пошто је вијек трајања на коловозу повећан на пет до шест година. Поред тога, ова врста сигнализације уочљива је током цијелог дана и ноћи, при свим условима освјетљења, као и у свим временским условима, па се очекује да ће, такође, допринијети повећању безбједности саобраћаја.