Унаприједити квалитет услуге персоналне асистенције

Хуманитарна организација „Партнер“, у оквиру пројекта „Буди и ти персонални асистент“ који је подржао Град Бања Лука путем јавног позива, организовао је данас округли сто под називом „Персонална асистенција-шанса за запошљавање“.

– Циљ је да се подигне свијест шире јавности и промовише занимање персоналног асистента, те тако утиче и на унапређење квалитета услуге персоналне асистенције. Пројекат ће највећим дијелом бити базиран на организовању јавне кампање која ће укључивати штампање и подјелу летака на улицама Града Бањалука, снимање кратких видео садржаја са запосленим перосналним асистенима који ће се објављивати на друштвеним мрежама, организовање двије телевизијске емисије о теми персоналне асистенције и њеног значаја у локалној заједници – рекла је начелник Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Наталија Тривић, која је присуствовала данашњем округлом столу у Бањој Луци.

Такође, у посљедњем мјесецу пројекта биће организована и кратка обука потенцијалних персоналних асистената који се пријаве на расписани конкурс.

Са већ запосленим персоналним асистентима ће бити одржана радионица посвећена њиховом односу са корисницима, њиховим правима дефинисаним Законом о раду и другим питањима која они дефинишу као приоритетна за рјешавање.

Поред наведеног, посебан дио пројекта ће се односити и на рад са коорисницима персоналне асистенције. Кроз организовање радионица корисницима ће бити представљена искуства из земаља окружења о функционосању персоналне асистенције, затим о управљању услугом и преузимању одговорности.

Реализација пројекта предвиђена је до децембра 2018. године.