Уз рјечицу Широку: Изграђена нова пјешачка стаза у Дервишима

Мјештани Дервиша добили су данас нови простор за шетњу и рекреацију, након што је на локацији уз рјечицу Широку изграђена нова пјешачка стаза, коју су донирали предузећа „МКР Кременовић“ и „Хидроенерго“ д.о.о.

Приликом обиласка нове стазе, градоначелник Игор Радојичић нагласио је да градска администрација, што из градског буџета што донаторским средствима, настоји да широм града изгради што је више могуће садржаја за рекреативце.

-Уједно, захвалио бих се и компанијама које су нам се придружиле у овим настојањима и властитим средствима урадиле пјешачко-рекреативну стазу. Ово је град свих нас који у њему живимо и свако може да помогне са већим или мањим пројектима, али и да, у исто вријеме, сви осјећамо одређену одговорност и обавезу према граду – казао је Радојичић.

Он је нагласио да је подручју Лазарева, којем, по административној подјели, припадају и Дервиши, већ урађено или је у току неколико пројеката сличне врсте.

-У наредном периоду, могу се очекивати радови на изградњи дјечијег игралишта код Основне школе „Борисав Станковић“, а недавно је постављена теретана на отвореном у близини школе „Иван Горан Ковачић“. Истовремено, у плану је и изградња тротоара Улицомом Пут српских бранилаца на правцу према Залужанима, што је и један од приоритета јер је ријеч о изузетно фреквентној саобраћајници. За овај посао чекамо избор извођача радова – рекао је Радојичић.

Он је додао да у перспективи, Лазарево треба да добије и још један вртић, за који већ израђена пројектна документација.

У име компаније „МКР Кременовић“, Ранко Кременовић казао је да им је велика част што су, заједно са градским властима, учествовали у изградњи стазе у Дервишима. Он је прецизирао да је стаза дуга око 350 метара, те да вриједност донације износи око 15.000 КМ.

Мјештанин Миленко Савичић пренио је да су људи у овом насељу презадовољни због изградње нове пјешачке стазе.

-Ово је дивна стаза за шетњу и користиће свима нама који живимо овдје – закључио је Савичић.