Уз Источни транзит: Изграђено 1,2 километра бициклистичких и пјешачких стаза

Нове бициклистичке и пјешачке стазе изграђене су уз дионицу Источног транзита кроз Старчевицу и Обилићево, у дужини од 1,2 километра, у оквиру планова за проширење бициклистичке инфраструктуре.

За нове стазе, од којих 800 метара води кроз дрворед на потезу од маркета „Ас“ до Ребровачког моста,  град Бања Лука издвојио је 700.000 КМ.

  • Ови радови изведени у оквиру пројекта тзв. источне бициклистичку трансверзале, која ће се протезати од новог моста у Обилићеву па све до Лазарева и Траписта- истакао је градоначелник Игор Радојичић, током данашњег обиласка новоизграђених стаза.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић истиче како је овим завршена реализација првог великог стратешког циља овог одјељења  изградње Источног транзита, новог моста и пјешачких и бициклистичких стаза.

  • Наш други стратешки циљ је изградња новог моста у Доцу, проширење Улице Горана Радуловића Бимбе, излазак и проширење Мачванске и спој са Источним транзитом у близини „Нешковић“ пумпе – нагласио је Сандић.

Милорад Говедарица, један од мјештана који свакодневно користи нове стазе, каже да је презадовољан урађеним. Говедарица, који живи у близини стаза, рекао је да су стазе квалитетно урађене и да ће бити од велике користи свим мјештанима.

Радове на изградњи нових стаза извело је „Грађење Ђурић“, а радови су окончани прије уговореног рока.