Талић отворио научну конференцију правника

Предсједник Скупштине града Бања Лука Зоран Талић, отворио је данас у сали градског парламента 2. међународну научну конференцију под називом „Усаглашавање правне регулативе са правним тековинама“, која окупља велики број правника Европе.

На конференцији је расправљано о стању процеса усаглашавања домаћих правних стандарда са прописима Европске уније. Тема научног скупа се односи на преговарачка поглавља 23 и 24 у процесу придруживања и приступања ЕУ.

– Град је заинтересован да користи позитивна искуства Европске уније и земаља региона. Ми имамо знања и потенцијале и спремни смо на размјену искустава, да доносимо квалитетна рјешења и да их заједно примјенњујемо. Посебно су нам интересантни ставови колега из ЕУ, те како они гледају на наша законска рјешења. Можемо увијек бити партнери и стојимо на располагању људима из струке – рекао је предсједник Скупштине града Зоран Талић.

Конференција се одржава у организацији Истраживачког центра Бања Лука и Института за упоредно право из Београда, који су данас потписали и споразум о сарадњи.

Предсједник Талић је данас примио делегацију угледних правника, учесника конференције, који су му се захвалили на подршци и изразили наду да ће се сарадња наставити и наредних година.