Сусрет Радојичић-Дачић: Искрена подршка нашем граду и Републици

Градоначелник Игор Радојичић, састао се данас у Београду са новоизабраним предсједником Народне скупштине Србије Ивицом Дачићем.

У срдачном и пријатељском разговору, уз честитке и жеље за успјех у обављању нове високе дужности, Радојичић је казао да очекује сарадњу и подршку од највишег парламентарног тијела Србије према Републици Српској и Бањој Луци.

-Није случајно да смо први у честитању на новој функцији с обзриом на то да се господин Дачић и ја познајемо дуго и да смо пријатељи већ 25 година. Био сам свједок много пута у иностранству док је, зависно од тога коју је дужност обављао, искрено и срчано говорио о Републици Српској и бранио и наше интересе. Тако да је то човјек који дефинитивно воли и познаје и наш град, и нашу Републику и са којим треба имати блиску комуникацију. Такође, води Социјалистичку партију Србије, партију која 30 година има блиску комуникацију и значај за РС и која је била врло важан фактор настајања и опстанка наше Републике – казао је Радојичић и додао да је сигурно да ће Бања Лука и РС имати искреног сарадника.

Градоначелник Радојичић, данас ће у Београду са градоначелником тог града Зораном Радојичићем, потписати повељу о братимљењу између ова два града.

Сусрет са Весићем

Градоначелник Радојичић сусрео се данас и са замјеником градоначелника Београда Гораном Весићем. Током сусрета, истакао је да два града већ сада сарађују у свим областима.

-Нама је задовољство видјети и да се и Београд и Србија развијају. Стабилна политички јака Србија и Београд као епицентар Балкана представља ослонац и узданицу и за нас у РС – навео је он.

Према његовим ријечима, Бања Лука се такође налази у једном новом развојном циклусу.

-Ова година, иако је оптерећена епидемијом, представљаћа најуспјешнију годину када је ријеч о комуналним и јавним пословима. Износ инвестиција, што наших што републичких, биће негдје око 50 милиона КМ – рекао је он.

Поред проширења културне, политичке и сарадње у вези са комуналним питањима, Радојичић каже да ће изнијети приједлог да наредни сусрет у Бањој Луци буде онај који ће се тицати инвестиција.

-Бања Лука може да понуди инвестиције у комуналну инфраструктуру од третмана отпадних вода, чврстог отпада, мостова, инфраструктуре у саобраћајницама и водоснабдиејвање, али исто тако и у стамбено-пословне блокове и квартове – нагласио је он и додао да је Бања Лука регионално јако добро позиционирано тржиште.

Говорећи о данашњем потписивању повеље са Бањом Луком, Весић је истакао да је то изузетно важан споразум и да се њиме коначно формализује сарадња између Београда и Бање Луке.

-На тај начин, показујемо да Београд жели да учествује и помаже свим српским градовима – закључио је Весић.