Градоначелници Бање Луке и Краљева о могућностима сарадње

Градоначелник Игор Радојичић разговарао је данас у Градској управи са градоначелником Краљева Предрагом Терзићем о више тема од значаја за локалне заједнице.

-Град Бања Лука има доста комуникације и сарадње са локалним заједницама из Србије, а данас први пут разговарамо са колегама из Краљева. Било је више тема разговора, од комуналне инфраструктуре, школства, спорта па до односа са вишим инстанцама власти, буџета и начина финансирања – казао је Радојичић.

Према његовим ријечима, овај сусрет омогућава да успоставимо бољу везу и да са Краљевом започнемо контакт по разним линијама.

-Наши пријатељи су овдје и поводом смотри фолклора која се дешавају у Бањој Луци, односно вечерас „Козара етно“ у Пискавици а сутра смотра фолклора у Дебељацима – закључио је Радојичић.

Градоначелник Краљева казао је да је задовољан што је данас био гост једног јако успјешног градоначелника.

-Градоначелник Радојичић ми је пренео своја искуства у области решавања, на првом месту, комуналних питања. Разговарали смо и о изградњи вртића, школству и о свему ономе по чему је Бања Лука позната. Причали смо и о ономе што нас очекује и што треба да решимо у наредном периоду. Србија и РС треба да наставе сарадњу, а и ми на локалном нивоу такође – рекао је Терзић.