Стиже вода у Чесму: У градњи 56 километара нове водоводне мреже

Изградња водоводног система „Чесма-Крчмарице“, за више од 500 домаћинстава у горњим дијеловима Чесме, напредује добром динамиком, у оквиру радова вриједних 2,8 милиона КМ. Према подацима Одјељења за комуналне послови, већ је завршена секундарна мрежа треће зоне те око 50 одсто послова на изградњи четврте висинске зоне.

Да би воду обезбиједили у вишим дјеловима Чесме, изграђена су и два нова резервоара која су повезана потисним цјевоводима.

  • Резервоари друге и треће зоне су већ повезани, а у наредних 15 дана требало би да буде завршен и цјевовод до резервоара четврте зоне, за највише дјелове Чесме, гдје се, упоредо с тим, ради и нова секундарна мрежа – истичу у Одјељењу.

Завршетком свих ових радова, више од 500 домаћинстава из горњих дијелова Чесме, укључујући и дио лакташких села, до краја овог љета добиће воду.

Водоснабдијевање виших дјелова Чесме изводи се у оквиру великог пројекта под називом „Вода 1“, у укупној вриједности од 7,8 милиона КМ током којег ће бити изграђено 56 километара нове водоводне мреже у више насеља у граду.