„Стазом здравља“ кроз Свјетски дан срца

Свјетски дан срца у Бањој Луци ће бити обиљежен у недјељу 29. септембра, и то на Тргу Крајине и у Парку Младен Стојановић.

У оквиру обиљежавања Свјетског дана срца планирано је на Тргу Крајине, од 11.00 до 13.00 часова, превентивно мјерење фактора ризика од настанка кардиоваскуларних болести (антропометријска мјерења и одређивање БМИ, одређивање пушачког статуса, мјерење крвног притиска, мјерење укупног холестерола у крви). Здравствени радници ће грађанима давати савјете који се односе на превенцију кардиоваскуларних обољења, а поред тога вршиће се подјела писаног едукативног материјала.

У парку Младен Стојановић, од 10.00 часова, биће промовисан почетак реализације пројекта „Стаза здравља“, који се реализује у партнерству са “Друштвом за срце Словеније“, а са циљем  промоције значаја физичке активности. Са циљем очувања здравља, организатори позивају грађане да се у што већем броју  придруже  овим активностима.

Организатор обиљежавања Свјетског дана срца је фондација „Здравље и срце“, а Град Бања Лука је подржао ову манифестацију.